Sreda, 08. Decembar 2021, 07:04:06

Dodirnite emociju

Pretraga po kodu proizvoda

Kućni i profesionalni sistemi za distribuciju zvuka

Tutondo je poznata Italijanska kompanija koja se bavi proizvodnjom sistema za ozvučenje i prateće opreme. 
Proizvodni program Tutondo pokriva dva segmenta tržišta:

 1. kućne Multiroom sisteme za distribuciju zvuka
 2. profesionalne 100V sisteme za distribuciju zvuka, obaveštavanje i evakuaciju

Proizvodni program je upotpunjen kavalitetnom i lepo dizajniranom perifernom opremom poput ugradnih i nadgradnih zvučnika, multiroom tastatura i drugih ugradnih modula, 100V atenuatora, mikrofonskih konzola i ostale opreme.

Kompanije Ave i Tutondo već dugi niz godina ostvaruju uspešnu saradnju u oblasti integracije Ave sistema kućne automatike i Tutondo multiroom audio sistema. Ovom saradnjom Ave je proširio funkcionalnost svog sistema pametne kuće integrišući napredne funkcije veoma pouzdanog i kvalitetnog sistema za višezonsku distribuciju zvuka Tutondo.


 


MULTIROOM SISTEM ZA DISTRIBUCIJU ZVUKA


 

Savremene tehnologije donele su brojne novitete i na polju obrade, distribucije i reprodukcije zvuka, donoseći pametne uređaje kojima se može upravljati iz bilo koje tačke u svetu, koji mogu da "komuniciraju" i "sarađuju" sa drugim uređajima u kući čineći tako jedinstven sistem koji popularno nazivamo pametnom kućom. Multiroom audio sisteme karakterišu upravo ove osobine koje uživanje u muzici podižu na jedan viši nivo.

Funkcija multiroom audio sistema je distribucija zvuka iz više izvora zvuka prema više zona istovremeno, izbor željene muzike i upravljanje parametrima zvuka u svakoj zoni pojedinačno. Izvori zvuka mogu biti različiti Hi-Fi uređaji za reprodukciju muzike kao što su: CD/MP3 plejeri, kućni bioskopi, USB plejeri, FM tjuneri, računari, mobilni telefoni, TV aparati i slični.

Kod multiroom sistema uobičajeno je, iako nije neophodno, da svi izvori zvuka budu grupisani na jednom mestu u kući (dnevnoj sobi ili tehničkoj prostoriji) i da zajedno sa Tutondo audio kontrolerom čine centralnu audio stanicu iz koje se zvuk distribuira prema svim audio zonama u kući (dnevnoj sobi, spavaćim sobama, kupatilima, kuhiji, dvoristu, terasama i slično). Iz svake audio zone, preko malih lokalnih tastatura, korisnik ima punu kontrolu nad audio sistemom u toj zoni kao da se nalazi pored muzičke linije. Preko lokalnih tastatura moguće je kontrolisati sve parametre zvuka, uključivati i isključivati muziku, podešavati nivo zvuka i reprodukovati muziku sa bilo kog raspoloživog izvora zvuka. Za upravljanje svim pomenutim funkcijama sistema zadužena je kontrolna jedinica (audio kontroler) koji upravlja svim komponentama multiroom audio sistema i sinhronizuje njihov rad.

Ukoliko se audio sistem integriše sa Ave kućnom automatikom dobija se izvanredna mogućnost upravljanja zvukom u celoj kući preko Touch Screen-a ili interneta, kao i programiranje audio scenarija za različite prilike (npr. scenario romantična večera, zabava sa prijateljima, relaksacija, buđenje uz muziku i slično).

                      Multiroom audio kontroler Tutondo MTA816 koji omogućava integraciju sa Ave sistemom pametne kuće

      
 
                               TEHNIČKE KARAKTERISTIKE AUDIO KONTROLERA MTA816
                                                         
 • 32-bitni procesor
 • LCD grafički displej sa podešavajućim pozadinskim osvetljenjem (RGB)
 • Touch komande za navigaciju kroz menije za konfiguraciju
 • Podržani jezici: Engleski i Italijanski
 • 8 stereo audio AUX ulaza (CD, DVD, HDD, SAT, TUNER itd.) sa ulaznom impedansom 47 KOhm i to:
           - 6 stereo ulaza sa pozlaćenim RCA (činč) konektorima i sa izborom osetljivosti od 0.5 do 2 VRMS                 - 2 stereo ulaza sa skidajućim konektorima i sa izborom osetljivosti od 1 do 4.25 VRMS
 • 1 lokalni stereo ulaz za svaku zonu sa ulaznom impedansom 270 Ohm i izborom osetljivosti od 1 do 4.25 VRMS
 • 6 stereo izlaza sa pojačanim signalom 11+11 WRMS na 4 Ohm, aktivni signal 12Vpp standardni za aktivne zvučnike sa skidajućim konektorima
 • 6 stereo izlaza tipa Line-Out, 1 VRMS za povezivanje dodatnih pojačavača snage
 • 8 priključaka tipa RJ12 za povezivanje dodatnih STIF modula za kontrolu funkcija priključenih audio komponenti (izvora zvuka)
 • 1 ethernet priključak RJ45 za povezivanje sistema na računarsku mrežu i integraciju sa Ave sistemom kućne automatike
 • 1 RS232 priključak za serijsku komunikaciju
 • 1 BUS konektor za priširenje broja zona (od 7 do 48 zona)
 • Ugrađeno stabilisano napajanje, niskošumno, sa zaštitom od kratkog spoja, 24 Vdc 6.5 A (sposobno da napaja 20 aktivnih zvučnika tipa 508-10 ili 50 aktivnih zvučnika tipa 503 ili 10 aktivnih zvučnika tipa 530-20 ili 7 aktivnih zvučnika tipa 530-30) 
 • 12 trigerskih ulaza za beznaponeke NO kontakte, za spoljašnje događaje
 • 6 programabilnih relejnih izlaza za opštu upotrebu
 • Pogodan za montažu u standardni 19" rek orman uz upotrebu dodatnih GRK nosača. Visina 2U. 
 • Napajanje: 110/230 Vac 50-60 Hz
 • Dimenzije: V 88 x Š 430 x D 320mm
 • Težina: 6.3 Kg
 • Boja: crna

 


Pored audio kontrolera, osnovne elemente multiroom audio sistema čine ugradne tastatura za lokalno upravljanje audio signalom i drugi ugradni lokalni moduli čija primena omogućava različita tehnička rešenja u zavisnosti od potrebe i želje korisnika. Svi lokalni moduli kompatibilni su sa Ave elektrogalanterijom i maskama, ugrađuju se u standardne ugradne instalacione kutije i zauzimaju 2 modularna mesta.

                                           
      Ugradna tastatura CZ830           Ugradni FM tjuner TR502             Ugradni MP3 plejer MUSB                Ugradni lokalni izlaz
      za lokalno upravljanje                za lokalnu reprodukciju               za lokalnu reprodukciju                  za slušalice (aktivni)
      audio zonom                               FM radio signala                            muzike sa USB medija                     PC1502

Ugradni lokalni moduli se proizvode u tri boje: beloj, metalik sivoj i mat crnoj boji.

 

INTEGRACIJA MUTIROOM SISTEMA SA AVE SISTEMOM KUĆNE AUTOMATIKE

 

ZVUČNICI


 
Inženjeri i dizajneri kompanije Tutondo, pored centralne opreme i audio komponenata, posebnu pažnju poklanjaju projektovanju i izradi zvučnika za različite namene. Najveći prioritet svakako se pridaje akustici i kvalitetu zvuka, posebno kada je reč o zvučnicima najviše klase iz serije OH. Ništa manja pažnja ne posvećuje se dizajnu zvučnika na kome rade poznati italijanski dizajneri. Kako bi zadovoljio sve segmente tržišta, Tutondo je razvio različite serije zvučnika namenjene za spoljašnju i unutrašnju montažu, za različite tipove objekata i za različite načine ugradnje.

RASPOLOŽIVI TIPOVI ZVUČNIKA                        NAČIN MONTAŽE                                                  
 • pasivni Hi-Fi zvučnici 
 • aktivni Hi-Fi zvučnici
 • subwoofer-i
 • zvučnici za 100V linije
 • ugradni zidni i plafonski zvučnici
 • nadgradni zvučnici
 • zvučnici sa postoljem


 

Široka paleta ugradnih i nadgradnih zvučnika za spoljašnju i unutrašnju montažu, za Hi-Fi sisteme i za 100V linije

Sajt proizvođača:

www.tutondo.it


Parapetni kanali, podne kutije i podni stubići za Ave elektrogalanteriju


Canalplast je Italijanska kompanija koja je specijalizovana za proizvodnju opreme za podni i zidni razvod instalacionih kablova.
Njihov proizvodni program obuhvata sledeću opremu:

 1. kanalice
 2. parapetni razvod
 3. podne kutije
 4. podni stubići
U sve gore pomenute elemente za podni i zidni razvod kablova moguće je ugraditi Ave elektrogalanteriju (šuko utičnice, TV priključnice, RJ45 računarske priključnice, RJ11 telefonske priključnice i drugu modularnu opremu).

Saradnjom sa kompanijom Canalplast Ave je proširio mogućnosti primene svog proizvodnog programa, tako da su sada na raspolaganju i rešenja za velike poslovne i  industrijske objekte sa specifičnim potrebama za razvod kablova.

Proizvodi Canalplast poseduju sve neophodne sertifikate i standarde kvaliteta: IMQ, CSA, UL, GOST, CSQ, ISO 9001:2000

 
 

                                           Postupak montaže Ave elektrogalanterije u Lineadin seriju parapetnih kanala

 
                                                           Dimenzije parapetnih kanala Canalplast - serija Lineadin

 
Parapetni kanali Lineadin su jednostavni za ugradnju, kompatibilni su sa Ave elektrogalanterijom što znači da je moguće koristiti iste Ave maske i module kao kod ugradne elektrogalanterije u ostatku objekta. Lineadin parapetni kanali se proizvode u više dimenzija i dostupni su kao jednokomorni, dvokomorni i trokomorni kao što je prikazano na slici iznad.
 
 
 

      

            Podni stubići Canalplast - serija Monolyto Colonna              Raspoložive dimenzije podnih stubića Monolyto Colonna


Podni stubići Monolyto Colonna predstavljaju veoma elegantno rešenje za podni razvod elektroinstalacija u kancelarijskim i sličnim prostorima koji su zastakljeni ili gde su radni stolovi udaljeni od zidova, a ne želi se razvlačenje mnoštva produžnih kablova. Proizvode se u crnoj i metalik sivoj boji u više dimenzija kao što je prikazano na slici iznad.

Monolyto Colonna stubići su potpuno kompatibilni sa Ave elektrogalanterijom što znači da je moguće koristiti iste Ave maske i module kao kod ugradne elektrogalanterije u ostatku objekta.  


Raspoložive veličine podnih kutija Canalplast za Ave elektrogalanteriju - serija Hypogeo


Podne kutije Hypogeo predstavljaju uobičajeno rešenje za podni razvod elektroinstalacija bilo da je reč o duplim podovima ili klasičnim podovima sa betonskom košuljicom. Podne kutije se obično primenjuju u prostorijama gde se utičnice iz tehničkih ili estetskih razloga ne mogu ugraditi u zid već priključna mesta moraju biti pozicionirana u negde u središnjem delu prostorije. Podne kutije nalaze široku primenu u poslovnim, trgovačkim, industrijskim, hotelskim i drugim tipovima objekata.


Podne kutije Hypogeo su u potpunosti kompatibilne sa Ave elektrogalanterijom.  

Dostupne su u dve veličine: 
- za 14 modula
- za 24 modula 
 

Sajt proizvođača:
www.canalplast.it


Oprema za hotelska vrata, hotelski sefovi, hotelski mini-barovi... 


Cisa je Italijanska kompanija osnovana pre skoro jednog veka, koja je od samih početaka pa do danas čvrsto pozicionirana u samom svetskom vrhu među kompanijama iz srodnih oblasti. Osnovna delatnost kompanje Cisa, sa kojom je izgradila svoj brend, jeste istraživanje, projektovanje i proizvodnja različitih vrsta mehaničkih brava, katanaca, bravica, kodiranih ključeva i druge sigurnosne opreme za sve tipove vrata (drvenih, alumijumskih, sigurnosnih, protivpožarnih i slično).

Poseban segment proizvodnog programa Cisa predstavlja oprema za hotele koja se savršeno dopunjava sa Ave sistemom hotelskog menadžmenta pružajući visok nivo sigurnosti i komfora krajnjim korisnicima, istovremeno olakšavajući rad osoblju hotela.  

Hotelsku opremu Cisa možemo podeliti u tri kategorije:

 1. Oprema za hotelska drvena vrata                                                                         
  A.  Elektroprihvatnici
  B.  Mehaničke brave
  C.  Mehaničke antipanik brave
  D.  Cilindri za hotelske brave sa Master ključem
  E.  Mehanizmi za automatsko zatvaranje vrata
 2. Hotelski sefovi
 3. Hotelski mini-barovi

 

OPREMA ZA HOTELSKA DRVENA VRATA

A.  ELEKTROPRIHVATNICI   CISA logo

Elektroprihvatnici su elektro-mehanički uređaji koji omogućavaju zabravljivanje / odbravljivanje vrata putem električnog signala koji obično dolazi iz nekog kontrolnog uređaja poput čitača kartica, kontrolera za hotelski menadžment ili kontrolu pristupa. Elektroprihvatnici se ugrađuju u štok vrata i mogu se koristiti u kombinaciji sa bilo kojim tipom brave. Postoji više tipova elektroprihvatnika koji se razlikuju po svojim električnim i mehaničkim osobinama. Za hotelske sobe upotrebljavaju se obični elektroprihvatnici bez dodatnih mehanizama kao što su mehanizmi za blokiranje odbravljenog položaja, za detekciju zatvorenog položaja vrata i slično.

Cisa elektroprihvatnici koji se koriste uz Ave sistem hotelskog menadžmenta su veoma robusni, pouzdani i dugovečni što je za korisnike veoma bitno. 

Električne karakteristike Cisa elektroprivatnika su sledeće: kontrolni napon 12Vac, potrošnja 700mA.

Limovi za motažu elektroprihvatnika na štok vrata su univerzalni-obostrani i mogu se montirati na leva ili desna vrata. Dostupni su u više boja: mesing, nikl, inox, zlatna čekićana, srebrna čekićana.

NAPOMENA:
Za nesmetano funkcionisanje elektroprihvatnika zahteva se veoma precizna izrada i montaža hotelskih vrata koja moraju biti komotno napravljena sa zazorom od 2mm do 5mm između krila i štoka. Takođe, suviše debela traka za dihtovanje može doprineti da vrata budu prenapregnuta u zatvorenom položaju što takođe može dovesti do mehaničkog blokiranja elektroprihvatnika.   

          Elektroprihvatnik CISA                       

B.  MEHANIČKE BRAVE 

CISA logo

Serija klasičnih veoma kvalitetnih mehaničkih brava (bez antipanik funkcije) za drvena vrata sa pouzdanom mehanikom na nivou renomea kompanije Cisa.  Predstavljaju veoma racionalno rešenje za uobičajenu primenu tamo gde se ne zahteva antipanik funkcija brave. Ove brave se mogu kombinovati sa svim vrstama rukohvata i prednjih maski koje imaju odgovarajuće rastojanje između ose cilindra i ose četvrtke za rukohvat. Hotelske cilindre koji su namenjeni za ove brave možete videti pod tačkom D.

Brave su univerzalne-obostrane (za leva ili desna vrata).

Prednja maska može biti pravougaona ili zaobljena po potrebi.

Raspoložive su u bojama mesinga ili brušenog nikla.

                                 Klasična mehanička brava CISA za hotelska vrata
 
C.  MEHANIČKE ANTI PANIK BRAVE  CISA logo  

Primena hotelskih antipanik brava u zemljama Evropske Unije regulisana je propisima i obavezna je u svim objektima hotelskog tipa. Sa sigurnošću se može očekivati da će ovakva regulativa u dogledno vreme početi da se primenjuje u Srbiji i regionu. S toga bi, prilikom izgradnje novih objekata, trebalo planirati ugradnju hotelskih antipanik brava radi izbegavanja naknadnih troškova.

Osnovna funkcija antipanik brave jeste da omogući izlazak iz prostorije uobičajenim pritiskom na kvaku, čak i kada su vrata zaključana. Primena antipanik brava znatno ubrzava evakuaciju ljudi iz hotelskih soba u slučaju požara ili neke druge nepredviđene situacije. 

Pored pomenutog, u antipanik brave predviđena je ugradnja specijalnog cilindra sa Master ključem koji omogućava ulazak u bilo koju sobu pomoću jedinstvenog Master ključa koji se čuva na recepciji. Ovo omogućava ovlašćenom osoblju hotela da u hitnim, nepredviđenim situacijama na brz i efikasan način otvori bilo koju sobu radi intervencije.

Brave su univerzalne-obostrane (za leva ili desna vrata).

Prednja maska može biti pravougaona ili zaobljena po potrebi.

Raspoložive su u bojama mesinga, hroma i brušenog inoksa.

                           Antipanik hotelska brava (Heavy Duty)       Standardna antipanik hotelska brava
D.  CILINDRI ZA HOTELSKE BRAVE SA MASTER KLJUČEM  CISA logo

Osnovna karakteristika hotelskih cilindara je da sa unutrašnje strane imaju plugu (leptir) za zaključavanje i otključavanje vrata bez upotrebe ključa. U zavisnosti od potrebe hotelski cilindri mogu se izrađivati sa ili bez Master ključa. Cilindar sa Master ključem namenjen je za ugradnju u hotelske antipanik brave čime se pomoću jedinstvenog Master ključa ovlašćenom osoblju hotela omogućava ulazak u bilo koju sobu u slučaju potrebe. Master ključ se obično čuva na recepciji hotela ili ga svakodnevno koristi osoblje hotela. Ukoliko je potrebno, moguće je izraditi više ovakvih Master kjučeva. Upotrebom ovog cilindra kompletira se funkcionalnost antipanik brave na taj način što omogućava osoblju hotela da u hitnim, nepredviđenim situacijama na brz i efikasan način spolja otvori bilo koju sobu radi neke hitne intervencije. Ukoliko hotel ne poseduje elektronski sistem kontrole ulaska u hotelske soba, Master ključeve koriste sobarice, osoblje održavanja, menadžer hotela i drugo osoblje prilikom svakodnevnih redovnih aktivnosti.

Raspoložive su u bojama mesinga i hroma.

 

              Hotelski cilindar sa Master ključem                   
D.  MEHANIZMI ZA ZATVARANJE VRATA  CISA logo

Mehanizmi za automatsko zatvranje vrata predstavljaju standardan, veoma važan deo opreme hotelskih soba kako sa aspekta bezbednosti, tako i sa aspekta uštede energije i lakšeg upravljanja hotelom. Ugradnjim ovih mehanizama osoblje hotela ne mora više voditi računa da li je gost (slučajno ili namerno) ostavio otvorena vrata od sobe, a gost će u svakom trenutku biti bezbedniji  jer neće moći da se desi da vrata slučajno ostavi otvorena.   

                                 


HOTELSKI SEFOVI

                                                  CISA logo

Najnovija serija Cisa hotelskih sefova E SIGNO projektovana je i izrađena po najsavremenijimm zahtevima i standardima bezbednosti, praktičnosti i pouzdanosti. Dugogodišnje iskustvo u izradi hotelskih sefova i njihova primena u mnogim velikim svetskim hotelima predstavljaju najbolju preporuku za ovaj proizvod. Kod nove serije sefova E SIGNO zadržane su sve dobre karakteristike prethodnih serija koje su unapređene primenom novih materijala, tehnologija izrade i dugogodišnjeg iskustva. 

K
ARAKTERISTIKE SEFOVA:

 1. Montaža na policu ili ugradnja u nameštaj
 2. Lasersko rezanje - tehnologija izrade koja povećava otporanost na provalu
 3. Jednostavna upotreba - pregledna tastatura sa displejem i vidljivo uputstvo čine ga lakim za upotrebu
 4. Memorija događaja - memorisanje do 300 operacija i njihovo beleženje direktno na SD memorijsku karticu
 5. Automatsko LED osvetljenje - osvetljenje unutrašnjosti sefa kada se vrata sefa otvore
 6. Tastatura prilagođena slepim i slabovidim osobama - ADA cmplient keypad (Americans with Disabilities Act) 
 7. Dimenzije prilagođene za smeštaj 15" lap top računara zahvaljujući uglu otvaranja vrata od 90o
 8. Master Code - omogućava otvaranje sefa za ovlašćeno osoblje u slučaju kada gost zaboravi šifru
 9. Motorizovana brava male potrošnje za otključavnje i zaključavanje sefa (atestirana na 4000 otvori-zatvori ciklusa)
 10. Mehanički Emergency ključ - omogućava otvarnje sefa pomoću Emergency kodiranog ključa u nepredviđenim situacijama. Radi maksimalne bezbednosti Emergency ključ može samo otključati sef, ali ne i ponovo zaključati. 
                                 

Hotelski sef Cisa Hotelski sef Cisa - LED osvetljenje unutrašnjosti Hotelski sef Cisa - motorizovana brava
Hotelski sef Cisa - laserski sečeni profili Hotelski sef Cisa - Tastatura sa displejem Hotelski sef Cisa - širina 15" lap top-a


 Sajtovi proizvođača:

www.cisa.com
www.cisahotels.com


Ugradne priključnice za sisteme centralnog usisavanja 

Kompanija Aertecnica je poznati Italijanski proizvođač sistema za centralizovano usisavanja, pratećeg pribora i periferne opreme kao što su utičnice za centralizovane usisivače koje su kompatibilne sa Ave elektrogalanterijom. Ove utičnice se mogu ugrađivati u Ave maske iz Sistema 44 i Ave Touch program. 

Saradnjom sa kompanijom Aertecnica, Ave je kompletirao ponudu elektrogalanterije za najrazličitije primene i omogućio jednoobraznost i vizuelni sklad svih Ave utičnica i prekidača čak i sa sistemima centralnog usisavanja.


Sajt proizvođača:
www.aertecnica.com