Utorak, 18. Jun 2024, 00:16:56

Dodirnite emociju

Pretraga po kodu proizvoda

Upoznajte sistem kućne automatike

Domina Plus

Šta je sistem pametne kuće?

Jedna od definicija sistema pametne kuće može da glasi:


Sistem pametne kuće nadzire i upravlja svim sistemima, uređajima i instalacijama u kući, u realnom vremenu, na način usklađen sa vašim zahtevima, potrebama i navikama, štedeći energiju, povećavajući pritom komfor života i bezbednost.


Upotrebom različitih senzora, Ave pametna kuća umesto vas može na efikasan način da brine o temperaturi svake prostorije u zavisnosti od načina njene upotrebe, da u sumrak automatski uključuje spoljašnju rasvetu ili rasvetu u hodnicima ako detektuje prisustvo čoveka, zatim da automatski spusti roletne i zatvari prozore u slučaju nevremena ili da zatvori glavni ventil za vodu ako detektuje curenje vode u kupatilu i o tome vas obavesti na mobilni telefon.


Pored automatizacije brojnih funkcija u kući, sistem Domina Plus učiniće vaš život jednostavnijim kroz mogućnost kreiranja brojnih scenarija i njihovog izvršavanja samo jednim klikom na taster ili na ikonicu touch screen-a. Drugim rečima, ne morate "trčati" po kući, već možete sa jednog mesta "kazati" sistemu šta treba da uradi umesto vas (npr. da ugasi svetla na spratu kuće, da spusti roletne i podesi ekonomičnu temperaturu u svim spavaćim sobama, da pusti tihu muziku u dnevnoj sobi i pripremi najlepši ambijent za večeru sa prijateljima). Ave sistem pametne kuće pruža vam izvanrednu mogućnost da budete sam svoj scenarista. Osmislite scenarije baš onakve kakve vi želite i menjajte ih po svojoj potrebi direktno na Touch Screen-u.


Bez obzira što vaša kuća zna da se brine o sebi, ukoliko poželite, vi joj uvek možete zadati neki novi zadatak bez obzira gde se u tom trenutku nalazite (na poslu, u školi, u šetnji, na odmoru u inostranstvu...). Pristupom preko interneta sistemu Domina Plus, sa bilo koje lokacije u svetu možete upravljati svim instaliranim funkcijama i scenarijima, pogledati snimke video kamera, aktivirati alarmni sistem, simulirati vaše prisustvo u kući i slično. Za upravljanje Ave pametnom kućom sa udaljene lokacije mogu se koristiti bilo koji uređaji koji ima pristup internetu (PC, tablet, pametni telefon) bez obzira na vrstu operativnog sistema.Sačuvajte svoju energiju za važne i kreativne stvari u životu, prepustite brigu o vašoj kući sistemu Domina PlusZašto sistem pametne kuće?

Osnovna svrha sistema kućne automatike jeste da vas rastereti svih uobičajenih aktivnosti koje se svakodnevno ponavljaju i oduzimaju vam dragoceno vreme, da vas oslobodi brige oko bezbednosti kuće i imovine, kao i da se umesto vas brine o uštedi energije na što efikasniji način.


Automatizacija svakodnevnih aktivnosti o kojima bi ste inače sami vodili računa:

 • automatsko uključivanje spoljašnje rasvete u sumrak i isključivnje u zoru
 • automatsko uključivanje rasvete u predsoblju prilikom ulaska u kuću - svetlo dobrodošlice
 • automatska regulacija temperature prostorija u zavisnosti od godišnjeg doba, od doba dana, od namene prostorije, od prisustva osobe...
 • automatsko aktiviranje zalivnog sistema u dvorištu, jednom ili više puta dnevno u određeno vreme i u zavisnosti da li pada kiša ili ne
 • automatsko spuštanje roletni ili zatvaranje prozora u slučaju nevremena

Nivo bezbednosti kuće i imovine može se povećati primenom sledećih mera:

 • automatsko aktiviranje protiv provalnog sistema kroz scenario "odlazak"
 • detekcija poplave i curenja gasa i automatsko zatvaranja dovodnih ventila kako bi se sprečila šteta.
 • simulacija prisustva u periodu kada ste duže vreme odsutini iz kuće
 • posmatranje snimaka kamera preko interneta kada ste otsutni iz kući
 • obaveštvanje korisnika o provali ili tehničkim alarmima preko na mobilni telefon

Značajne uštede energije mogu se ostvariti pažljivim konfigurisanjem sistema kroz sledeće aspekte:

 • vremenski programirana regulacija temperature u svim prostorijama u skladu sa namenom prostorija i navikama korisnika
 • automatska redukcija temperature tokom noći ili kada niko nije prisutan u kući
 • automatska kontrola spoljašnje rasvete
 • kontrola unutrašnje rasvete kroz dimovanje ili pomoću senzora prisustva


Štednja energije ne znači nužno odricanje od komfora, promenu navika i stila života. Ne menjajte sebe, Domina Plus se prilagođava vašim potrebama, povećava komfor, a istovremeno brine o štednji energije.